Son Dakika: WEB SİTESİ OLMAYANLARA FIRSAT
AnasayfaYazarlarAlbümAnketlerÜye KayıtÜye GirişEvlilikReklamHostingWeb Tasarımİletişim
Arşivde Ara  

BUKLA TUR - DOĞU KARADENİZ YAYLALARI


Tur özeti

Bu turumuz tüm Doğu Karadeniz'i özetleyen bir turdur. Biz boydan boya klasik Karadeniz turları yerine daha lokal olan ve Karadeniz'in özünü oluşturan Doğu Karadeniz'i mümkün olan en güzel şekliyle sunuyoruz.

Doğu Karadeniz'i görme ve tanıma fırsatı bulacağınız bu turda; Sumela Manastırı, Fırtına Vadisi, Ayder Yaylası, Pokut ve Sal Yaylaları, Kaçkar Dağı, Aşağı ve Yukarı Kavrun Yaylaları, Avusor Vadisi, Laz Yaylaları, Hacızeni, Peryatak, Dobaye, Taşlık Yaylaları, Büyük Deniz, Küçük Deniz ve Karadeniz gölleri, Zil Kale, Palovit Şelalesi, Çaymakçur Yaylası, göreceğiniz yerlerden bazıları. (Bazı turlarda Çamlıhamşin, Kalegon, Galer düzü yayla olarak lanse edilir kanmayın, alakası yoktur.)

Bu isimlerin birçoğunu duymadığınızın farkındayız, size bir şey ifade etmiyor olabilir. ''Neden Uzungöl yok?'', ''bilmem ne yaylasını duymuştum, oraya gitmeyecek miyiz?'', ''gazetedeki turlar falanca yere de gidiyor, siz niye gitmiyorsunuz?'' gibi sorular mutlaka aklınıza gelecektir. Bir bildiğimiz var elbet.Öyle hem 7 gün kalalım, hem her yeri görelim, ver Allahım ver olmaz. :)) Az zamanda çok yeri görme yarışına girmeyiz gazete firmaları gibi. Küçümsediğimizden değil, önemsediğimizden...

Aktivite - Kimlere

: Turumuz gerçek anlamda bir yayla turudur.


Yayla'da konaklayıp, yayla yaşantısının bire bir içinde olacaksınız. Turlarımızda günlük 2 ila 5 saat arası yürüyüşler yapılmaktadır. Elbetteki sizi zorlayacak yürüyüşler olacaktır ama rehberlerimiz sık sık mola vererek ve yürüyüş temposunu ayarlayarak hafifletecektir.

Genel bir profil verecek olursak turlarımıza katılım ortalama 25-35 yaş arası ağırlıklı olmak üzere, 20-55 yaş arası değişmekte ve genelde %60'ını kadınlar oluşturmaktadır. Yine büyük ağırlıkla İstanbul'dan gelen, çalışan ve bekar insanlar oluşturmaktadır. Diğer turlarla kıyasladığınızda, öyle kendinizi garip ve yalnız hissedeceğiniz bir grubun içinde olma ihtimaliniz çok az.

Saatlerce güneşin altında yatmak istemeyen, açık büfe restoran kuyruklarından sıkılan, onlarca kişi ile tatile çıkmak istemeyen, farklı bir tur arayan ve en önemlisi deneyim kazanmak isteyen sağlıklı herkes katıldığı ve katılabileceği bir turdur.

Turumuz belki de, tamamı ile tatil anlayışınızı değiştirecek.

Turun Farkı


: Turumuz 15 kişilik butik bir yayla turudur. Gazetelerde boy boy çıkan sözde yayla turlarında çok farklıdır.

Ne demek istiyoruz gerçek butik yayla turu derken; Biz sizi 45 kişilik otobüslerle, binlerce kilometre götürüp perişan etmek istemiyoruz, biz Karadeniz'i otobüsün penceresinden görmenizi istemiyoruz, biz sizi otelden otele taşıyıp her gün bavul toplayıp, bavul açmanızı istemiyoruz, yayla turu deyip şehir merkezlerindeki yıldızlı otellerde konaklamanızı istemiyoruz, yöresel yemek deyip, ağzınıza 1 lokma laz böreği koyup açık büfe kuyruklarında beklemenizi istemiyoruz. Biz bazıları gibi mevki adlarını yayla diye sunmuyoruz, yolda durmadan geçtiğimiz yerleri programda varmış gibi göstermiyoruz, maliyetten kaçmak için görülmesi gereken yerleri programdan çıkarıp çay bahçesi, sınır kapısı, bilmem ne köprüsü diye programı şişirmiyoruz. :)

Biz çok iyi biliyoruz ki Karadeniz'e ömrünüz boyunca 1 yada 2 kez geliyorsunuz ve buna değmesini istiyorsunuz. Sizin de şunu bilmenizi istiyoruz ki; bizde her gidenin memnun ayrılıp, daha çok insanı yayla turu için özendirmesini istiyoruz. Bu yüzden biz size en iyisini sunabilmek için canla başla gayret ediyoruz.

Herşeyden önemlisi bu turda deneyim edineceksiniz. Yayla yaşantısına, yayla kültürüne ve folklorüne çok yakından tanık olacaksınız. Yaylalarda insanlarla sohbet etme fırsatınız olacak, horona katılıp tulumun ezgisi ile coşacaksınız, yöresel yemeklerimizi tadacaksınız, en güzel tatil fotoğraflarınızı çekeceksiniz, doğasını tanıyacaksınız...

Folklorü, müziği, mutfağı ve yaşam tarzı sadece tanımanızı değil sizi bu yaşamın içine sokup birebir etkileşim içinde olmanızı istiyoruz. Diğer turlardan farklı olarak yeni deneyimlerle evinize dönmenizi istiyoruz.

Bu turumuzun diğer turlardan bir farkı daha var. Turumuz 15 kişilik ve hemen hemen aynı tatil anlayışına sahip, ortak değerleri olan kişiler. Bu yüzden gruplarımız çok çabuk kaynaşmakta ve tur dostlukları uzun yıllar devam etmektedir. Gerek yaş, gerekse tarz olarak birbirine yakın insanlar katılır turlarımıza. ''benim bunların arasında ne işim var'' yada ''bunun burada ne işi var'' deme olasılığınız diğer turlara göre çok azdır. :)

Evet turumuz ucuz değil. Ama en iyisi olduğunuz söyleyebiliriz. Gazetelerde çıkan turların fiyatlarını inceden hesaplarsanız bizim fiyatlarımızın gayet makul olduğunu göreceksiniz. Yok öğle yemeği dahil değil, yok rehber araçta para toplar, yok müze girişi size ait, yok anasının nikahı derken, bir bakmışsınız astarı yüzünden pahalıya çıkmış. :)

Detaylı okuduğunuzda bu farkı sizde göreceksiniz. 40 yılda bir Karadeniz'e geliyorsanız biliyoruz ki en iyisini almak istersiniz, hayatınız boyunca beklediğiniz ve özlediğiniz tatilin ''yahni'' ye dönmesini ne siz istersiniz ne biz arzu ederiz. Çünkü hizmet sektöründe kalite detaylarda gizlidir.

Turumuz dolu dolu 7 gece yayla konaklamalıdır.
Uçağınızın havaalanına inmesi ile tur başlar, uçağınızın havalanması ile tur biter, bu süre içindeki tüm geziler ve hizmetler fiyata dahildir.
Turda ekstra ücret toplanmaz, ekstra masrafınız olmaz.

Rehberler profesyonel kokartlı, güler yüzlü ve tecrübeli rehberlerdir. Rehberlerimizin yöreden olmasına çok özen gösterdik. Çünkü kimse size bu kadar can-ı gönülden rehberlik edemez. Herhangi bir olumsuzluk durumunda (hava koşulları vs..) rehberiniz deneyimi ile size alternatif bir program sunabilecek donanıma sahiptir.

Konaklama tesislerimiz o yaylanın yada yerin en iyi tesisleridir. Mutlaka sizlerinde Akdeniz Ege koşullarında tesisler beklemediğinizi ya da İsviçre Alpleri'ndeki Chalet'ler gibi tesisler beklemediğinizi ve sizinde Heidi olmadığınızı biliyoruz. :)) Ev sahiplerimizin içtenlikleri, bölgedeki turizm altyapı eksikliklerini hoş görmenizi sağlayacağına eminiz.

Ve en önemlisi biz size bu sayfada mümkün olan her detayı vermeye çalıştık. Sizin turu daha iyi anlayıp, daha farkında olarak tura katılmanızı istedik. Eksik bilgilendirmenin katılımcılarda farklı beklentilere yol açacağını ve bunun hayal kırıklıkları doğuracağını çok iyi biliyoruz. Ama bu demek değil ki biz her şeyi yazdık bizi aramayın. Bir de bizi yerimizde tanıyın çayımızı, kahvemizi için. Bazen ikram etmeyi unutursak da '' nerde benim çayım'' demekten geri kalmayın :))

Biz 18 yıllık tecrübemize ve 8 yıllık yayla turundaki liderliğimize güveniyoruz ve kimseyi incitmeden ''muhtemelen'' en iyisiyiz diyoruz. Eee! 8 yıldır zirvede kalmayı başarıyorsak biz bu işi biliyoruz demektir. Müsaade ederseniz kendimizi biraz şımartalım, motivasyon amaçlı :)

Zorluk Derecesi

: Turumuz günde ortalama 2-5 saat yürüyüşleri olan sizi fiziksel olarak çok fazla zorlamayacak, yürüyüşlerin olduğu bir programdır. Tabi her ne kadar zorlamayacak desek de, bazı parkurlarımızda yokuş çıkmak yada yokuş inmek gerekiyor. Bu durumda sık sık mola verip ve tempoyu düşürüp yürüyüşü kolaylaştırıyoruz. Yine de bu zorlu günlerde yürüyüşe katılmayıp yaylada vakit geçirme şansınız var. Ki bu zorlu günlerin sayısı max 2 dir.

Herhangi bir sağlık problemi olmayan ve yürüme problemi olmayan herkes katılabilir. (Bu arada belirtelim, yürüyüşlere katılmak mecburi değil. Yürümediğiniz zamanlar yaylada vakit geçirebilirsiniz.)

Yürüyüşleri anlatmak, tarif etmek gerçekten
çok zor. Herkes gözünde farklı canlandırabiliyor. Kimisinin beklentisi Heidi gibi lay lay lom kırlarda yürümek iken, kimisinin beklentisi de bir National Geographic belgeseli kıvamında olabiliyor.Kimi kendini aşıyor, kimi de aklına şaşıyor. :))

Yürüyüşlerimizde sık sık mola verilir ve yürüyüş temposu en yavaş yürüyene göre ayarlanır. Elbette bazen nefes nefese kaldığınız anlar olacaktır fakat yürüdüğünüz yerlerin güzelliği ile yorgunluğunuz aklınıza bile gelmeyecek.

Her güzel şeyin bir bedeli olduğunu unutmayın. Ve yürüyüşleri gözünüzde büyütmeyin, çok şükür bu güne kadar kimseyi yürüterek öldürmedik. :))

Grup sayısı : Turumuz maksimum 15 kişidir. 15 kişiyi aşılması durumunda ayrı bir tur açılır ve bağımsız olarak tur düzenlenir.

Kesin hareketli olan turlarda Temmuz başından ve Eylül ortasına kadar 1 kişi olsanız dahi tur iptal edilmez yapılır. Bu tarihler dışında minimum 5 katılımcı ile tur gerçekleştirilir. Ama biraz suyumuza giderseniz 5 kişiden az olunca da yapabiliriz :)

Kapalı grup olabilmeniz için en az 10 kişi gereklidir. Tarih ve tur programı grup isteğine göre değişebilir. Kapalı gruplarda grup indirimi 12 kişiden sonra yapılır.

10 kişiden az kapalı grup taleplerinde farklı fiyat uygulanır. Yani parasını verdikten sonra 1 kişi olsanız da turu yaparız :)) Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Yöre Bilgileri

: Bize en çok sorulan soru; ''en iyi sezon nedir?'' sorusudur. Biz tur tarihlerimizi belirlerken zaten mümkün olan en iyi tarihleri seçmeye çalışıyoruz. Tabi hiçbir şekilde sizlere güzel hava garantisi veremeyiz, fakat genelleme yapacak olursak yaz ve sonbahar döneminde havalar güzel olma eğilimindedir.

Şayet Antalya ya da Bodrum'a gitmiş olsaydınız ve havalar yağmurlu, sisli olsaydı inanın bizde çok üzülürdük ama Doğu Karadeniz Yaylaları'na yağmur, çise, sis ve bulut inanın çok yakışıyor.

Bu demek değil ki turunuz siste ve yağmurda geçecek. Ama bu olası durum sizi olumsuz etkilememeli. Kaldı ki yaz sezonu ve havaların iyi olma ihtimali kötü olma ihtimalinden daha fazla.

Maalesef bölgemizin adı çıkmış dokuza, inmez sekize. Şu meteoroloji başkanını kuytuda yakalarsak fena olacak. :)) Zira Karadeniz tahminlerinin çoğu başarısız. Ama turum sisli olursa bişe göremem diye düşünüyorsanız bu yanıltıcı olacaktır. Sis de olsa, yağmur da olsa biz bu turun sizin hayatınızın en güzel turu olması için gayret edeceğiz.

Aslında bölgeyi Türkiye'nin diğer coğrafyalarından ayıran en önemli özelliği de iklimidir. Meteoroloji tahminlerinin dağlar için geçerli olmadığını, hele hele Kaçkar için hiç geçerli olmadığını söyleyebiliriz. Dağlar kendi havasını yaratır ve tahmin edilmesi çok zordur. Ama hiçbir hava koşulu programımızı yapmamızı engellemiyor.

Başınıza gelebilecek en kötü senaryoyu oturup yazdık. Valla kanımız dondu. :))) Şöyle ki; kirpiklerinizden damlayan çise, sisler arasında kendini gösteren dağlar, büyülü ve gizemli ormanlar ve gürül gürül dere sesi içinde yapacağınız bol oksijenli bir yürüyüş. Ne korkunç değil mi? :))) Hele hele küresel ısınma her yeri kavururken.

Doğu Karadeniz yaylaları Kaçkar Dağları'nın eteklerine, en akıl almaz tepelerine, en güzel vadilerine kurulmuş yaylalardır.

Muhteşem manzaraları, temiz havası, sevecen insanı ile bambaşka bir dünya. Yüzlerce yayla arasından biz sizlere en güzel yaylalardan bir program yapmaya çalıştık. Genel olarak Rize Çamlıhemşin' e bağlı yaylaları ve Fırtına Vadisi'ni gezeceksiniz fakat bu programımızda ilave olarak Sümela Manastırı'nı da göreceksiniz.

Bu arada yayladaki hava sıcaklığının sahile göre 4-5 derece daha düşük olduğunu unutmayın. Turlarımıza katılanlar genelde ilk gece yakınlarını arayıp şöyle der; ''ya biliyor musun, biz burada kalorifer yakıyoruz ve gece yorganla yatıyoruz'' ve bu söylediklerinin şaka olmadığını ikna ile geçen dakikalarca konuşma. :)

Biraz da işin ciddi taraflarını ele alalım. Doğu Karadeniz'de dağların kuzeyinde hüküm süren nemli ve ılıman iklim, Karadeniz'deki bitki örtüsünün çeşitliliğini arttırmış ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir tabiat harikası haline getirmiştir. Karadeniz'in güney doğusunda yer alan Küçük Kafkasya, Pontus Alpleri veya bilinen adıyla Kaçkar Dağları, şaşırtıcı zenginlikteki doğası, yörede yaşayan hayvan türlerinin çeşitliliği yanında, farklı bir yaşam süren yöre halkını tanımak açısından da görülmeye değer bir bölgedir.

Uçsuz bucaksız yeşilliklerin arasına serpiştirilmiş masmavi gölleri ve yaylaları kolay kolay unutamayacaksınız. Türkiye'nin tek 'subtropikal yağmur ve sis ormanları' habitatları, eko sistemleri, 2500 çeşit bitki çeşidi, 250 kuş çeşidi, nadir yaban hayatı, alpin çayırları, buzul gölleri, buzulları, akarsuları, muhteşem milli parkları ve 3937 metrelik Kaçkar Zirvesi ile Doğu Karadeniz, dünyanın korumada öncelikli 200 bölgesinden biri ilan edilmiştir.

Aslında böyle bilimsel açıklamalar, bir çoğumuzun bir kulağından girip öteki kulağından çıkıyor. Siz en iyisi bu tura yazılan yorumları bir okuyun, şu fotoğraf albümünü bir tarayın. Dillerdeki coşkuyu, gözlerdeki heyecanı bir hissedin, pir hissedin.

İLETİŞİM;

Bukla Seyahat Acentası
İnebolu Sok. 55/6 Setüstü
Kabataş / Beyoğlu - İstanbul
Kroki
Mesai saatleri
09:30 - 19:00 ( Pazar Hariç )

Tel :(0212) 245 06 35 PBX
Fax :(0212) 245 08 14


http://www.bukla.com
bukla@bukla.com

Reklam Alanı

http://www.izmirkizlari.com/
http://www.minamerve.com/
http://www.annemevlenecek.com/
http://www.russianturksingles.com/
http://www.doktorundunyasi.com/
http://www.alevidunyasi.com/
http://www.gences.com/
http://www.zenginhatun.com/
http://www.engellilerevleniyor.com/
http://www.berfinizdivac.com/
http://www.konyalilarevleniyor.com/
http://www.acilhost.com/
http://www.denizweb.net/

Bu haber 26/02/2009 tarihinde eklenmiştir.

Bu haberi paylaşın

Yorum Yaz

Bilgileriniz
Yorumunuz
Güvenlik Kodu