DENİZ POLİSİNİN YENİ ARAÇLARI HİZMETE GİRDİ -
İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, emniyet teşkilatının büyük bir gururla, huzur ve mutluluk içinde görevini yapmaya devam edeceğini belirterek, ''İstanbul'da suç ve suçlularla mücadelede iyi noktaya gelinmiştir'' dedi.
Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğüne sağlanan 5 yeni deniz aracı, törenle hizmete girdi.
Balat'taki Deniz Şube Müdürlüğü Liman ve İskele Karakol Amirliğindeki törende konuşan Vali Güler, bir yandan polis teşkilatının 163. yıl dönümünü kutlarken, bir yandan da hizmetlere devam edildiğini söyledi.
Mütevazı imkanlarla çalışan deniz polisinin geldiği bu noktanın sevindirici olduğunu belirten Güler, hizmete giren teknelerle akaryakıt kaçakçılığı, insan kaçakçılığı, su kirliliği ve gürültü kirliliğiyle mücadelede gece gündüz çalışılacağını kaydetti.
İstanbul halkının rahat bir ortamda yaşayacağını ifade eden Güler, ''Özellikle gürültü kirliliğine dikkati çekmek istiyorum. Bu anlamda yoğun denetimlerimiz devam edecek. Görevini, işini kanuni sınırlar içinde yapanlara sözümüz yok. Herkes ticari özgürlüğünü kullanacak, ama başkasının özgürlüğünün etkilenmesi söz konusu değil'' diye konuştu.
''İstanbul'da suç ve suçlularla mücadelede iyi noktaya gelinmiştir'' diyen Vali Güler, bu anlamda MOBESE projesinin iyi sonuçlar getirdiğini kaydetti.
İstanbul'un huzur ve asayişinde canla başla gayret gösteren polis teşkilatına takdirlerini sunduğunu ifade eden Güler, ''Emniyet teşkilatı bir büyük gurur içinde, huzur ve mutluluk içinde görevini yapmaya devam edecek'' diye konuştu.
-AKARYAKIT VE İNSAN KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE-
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da göreve geldiğinde deniz polisinin 4 adet olan bot sayısının, hizmete giren araçlarla 10'a çıktığını belirterek, polisin iyi görev yapabilmesi için en iyi araç ve gereçlerle donatılması gerektiğini ifade etti.
İstanbul polisinin, suçun önlenmesinde son yıllarda büyük başarılar sağladığını ifade eden Cerrah, ''Göğsümüzü gererek söylüyoruz; biz İstanbul'da suçu önledik, azalttık. Suç ve suçlu bizden korkacak. Suç işlerse yakalanacağını mutlaka bilecek. İstanbul polisi olarak bu konuda iddialıyız'' diye konuştu.
Deniz polisine, Halikarnas şirketi tarafından yaptırılan 110 bin Avro değerindeki bir deniz aracının da Mayıs ayında hizmete gireceğini belirten Cerrah, ''Bu botlarla, denizden yapılan akaryakıt ve insan kaçakçılığıyla mücadele etme gücümüz daha da artmıştır'' dedi.
Konuşmaların ardından, deniz araçlarının alımında katkıları bulunan İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ve diğer kuruluş temsilcilerine, Vali Güler ve Emniyet Müdürü Cerrah tarafından plaket verildi.
Güler ve Cerrah, daha sonra hizmete giren deniz araçlarına binerek, Haliç'te kısa bir gezinti yaptı.
-SORULAR-
Gezinti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Güler, sendikaların, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması yönünde aldıkları karara ilişkin soru üzerine, ''Geçmişte zaten sendikalarımız 1 Mayıs'ta Kazancı Yokuşunda toplanıp, çelenk koyup, saygı duruşunda bulunuyor ve kutlama yapıyorlardı. Geçmişten farklı bir şey olacak diye düşünmüyoruz. Onlara mani olmuyoruz, tam tersine destek oluyoruz'' diye konuştu.
Vali Güler, Bayrampaşa Otogarında ele geçirilen bomba ve mermilerle ilgili bir soru üzerine de ''Onunla ilgili açıklama 1-2 gün içinde yapılacak. Arkadaşlarımız şu anda her türlü araştırmayı, soruşturmayı yapıyor'' dedi.
Bu konuyla ilgili gözaltında bulunan kişi olup olmadığına ilişkin soru üzerine de Vali Güler, ''Kimin gönderdiği, nereden gönderdiği, ne olduğu konusunda arkadaşlarımız araştırma yapıyor, tespitler yapılmaya çalışılıyor. Size bilgi verilecek'' diye konuştu.
Reklam Alanı
http://www.izmirkizlari.com/
http://www.minamerve.com/
http://www.annemevlenecek.com/
http://www.russianturksingles.com/
http://www.doktorundunyasi.com/
http://www.alevidunyasi.com/
http://www.gences.com/
http://www.zenginhatun.com/
http://www.engellilerevleniyor.com/
http://www.berfinizdivac.com/
http://www.konyalilarevleniyor.com/
http://www.acilhost.com/
http://www.denizweb.net/
Bu haber 09/04/2008 tarihinde eklenmiştir.