Son Dakika: WEB SİTESİ OLMAYANLARA FIRSAT
AnasayfaYazarlarAlbümAnketlerÜye KayıtÜye GirişEvlilikReklamHostingWeb Tasarımİletişim
Arşivde Ara  

"DESTEĞİN SÜRECEĞİNDEN KUŞKUMUZ YOK"


ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Komisyonun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin AB'ye üyelik sürecine yönelik desteğini sürdüreceğinden bir kuşkumuz bulunmadığını bu vesileyle ifade etmek istiyorum'' dedi.
Başbakan Erdoğan ile AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin bütün boyutlarıyla ele aldıklarını söyledi.
Erdoğan, "Görüşmelerimizde Kıbrıs konusundaki görüşlerimizi de Sayın Barroso'ya etraflıca izah ettik. Teknik nitelikteki müzakere sürecimizle ilgisi bulunmayan siyası konuların karşımıza çıkartılmaması gerektiğinin altını çizdik" dedi.
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin ''Anayasa'da parti kapatmayı zorlaştıran taslağı şimdilik askıya mı aldınız'' sorusuna, ''Şu anda süreç bütün yönleriyle devam ediyor. Belli bir noktaya geldikten sonra eğer gerekirse böyle bir adım atılır. Ama gerekmediği takdirde de hukuki süreç aynen izlenecektir'' karşılığını verdi.

"KARAR HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜYLE UYUMLU OLMALI"
AB Komisyonu Başkanı Barroso da AK Parti'nin kapatılması ve laikliğe ilişkin sorular üzerine, şu aşamada Anayasa Mahkemesinde görülmekte olan davayla ilgili yorum yapamayacağını belirtti. Türkiye'nin bir aday ülke olduğunu ve AB ile ortak bir süreçten geçtiğini vurgulayan Barroso, bu çerçevede AB'nin böylesine önemli bir konuya kayıtsız kalamayacağını da söyledi. Barroso, "Anayasa Mahkemesinin kararlarına tam saygı göstermekteyiz" derken, Anayasa Mahkemesinin kararının hukukun üstünlüğü ve Avrupa standartlarına uyumlu olmasını beklediklerini kaydetti. Karardan dolayı şaşırdığını da yineleyen Barroso, bunu istikrarlı bir ülkede görülmesinin alışageldik olmadığını kaydetti.
Barroso, TCK'nın 301. maddesinde öngörülen değişiklikle ilgili AB'nin tutumunun sorulması üzerineyse, tasarının parlamentoya gelme aşamasında ve bunun önemli ve doğru yönde atılmış bir adım olduğunu düşündüklerini sözlerine ekledi.

Reklam Alanı

http://www.izmirkizlari.com/
http://www.minamerve.com/
http://www.annemevlenecek.com/
http://www.russianturksingles.com/
http://www.doktorundunyasi.com/
http://www.alevidunyasi.com/
http://www.gences.com/
http://www.zenginhatun.com/
http://www.engellilerevleniyor.com/
http://www.berfinizdivac.com/
http://www.konyalilarevleniyor.com/
http://www.acilhost.com/
http://www.denizweb.net/

Bu haber 11/04/2008 tarihinde eklenmiştir.

Bu haberi paylaşın

Yorum Yaz

Bilgileriniz
Yorumunuz
Güvenlik Kodu